Инвестиционният конгломерат на  Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е закупил акции

...
Инвестиционният конгломерат на  Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е закупил акции
Коментари Харесай

Фондът на Бъфет е придобил акции на Activision за 1 млрд. долара преди сделката с Microsoft

Инвестиционният конгломерат на  Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е закупил акции на разработчика за видео игри Activision Blizzard за към 1 мрлд. $ преди оповестяването на договорката за придобиване на гейминг компанията от Microsoft за 68,7 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Според документи, подадени към Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC), към 31 декември 2021 година Berkshire е имала 14,7 млн. акции на стойност към 975 млн. $ в компанията, която стои зад известната поредност игри Call of Duty.

Microsoft разгласи договорката за Activision Blizzard на 18 януари, като тя е най-голямата в историята на софтуерния колос.

От началото на годината цената на книжата на Activision се е повишила с 23% до 81,50 $ за акция, което обаче е под цената от 95 $ за акция, на която се прави оценка придобивката на компанията. Това се дължи на антимонополните съображения, които могат да окажат въздействие върху договорката.

Любопитното в тази ситуация е, че по този метод Berkshire на Бъфет ще има вложения в Microsoft. Бъфет е дълготраен другар на създателя на компанията Бил Гейтс и до момента е отказвал да има акции в софтуерната компания, защото това може да се смята за евентуален спор на ползи.

Очаква се Berkshire да разкрие повече елементи по отношение на своите покупки на акции на 26 февруари, когато компанията ще показа доклада си за предходната година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР